Hoe maakt u zilveren sieraden schoon?  

Zilver is een mooi metaal, met een prachtige zachte glans. Een hoop sieraden worden gemaakt van zilver. Het enige nadeel aan zilver is dat dit materiaal wat sneller kan verkleuren of vies worden. U kent het misschien wel: het zilver gaat er dan zwart uitzien of wordt dof. Er zijn gelukkig wel een hoop manieren om uw sieraden weer mooi en glanzend te krijgen. Hieronder vertellen wij u daar iets meer over!  

Tips voor het schoonmaken van uw zilveren sieraden 

Op het internet vindt u veel tips terug over het schoonmaken van zilveren sieraden. Veel van deze tips zijn erg agressief en hierdoor niet altijd even goed voor uw sieraden. Wij raden daarom een aantal andere tips aan.  

Gebruik een zilverdoek 

U kunt uw zilveren sieraad weer het mooist laten glimmen met een zilverdoek. Deze doek is van flanel met een aanslagwerend bestandsdeel. Hierdoor komt de natuurlijke glans van het zilver weer terug. U kunt een zilverdoek bij uw juwelier kopen of online.  

Een sopje gebruiken 

Het komt ook voor dat sieraden een hoop opgehoopt vuil bevatten. Dit is vaak het geval bij oude, veel gebruikte of antieke sieraden. In dit geval is het aan te raden om uw sieraad goed schoon te maken in een sopje. Gebruik hier ter assistentie een zachte borstel bij. Als het sieraad erg vies is, kunt u ook afwasmiddel gebruiken. Pas hier wel mee op. Als een sieraad gelijmde onderdelen bevat, moet u geen sopje gebruiken. De lijm kan dan namelijk los laten. U kunt ook speciale dompelmiddelen kopen voor in uw sopje.  

Zilverpoets gebruiken 

Een andere manier om uw sieraden weer mooi te maken is het gebruik van zilverpoets. Er zijn hier verschillende soorten merken van op de markt. Met zilverpoets kunt u niet alleen het zilver polijsten maar ook reinigen. Veel middelen bevatten stoffen die aanslag verwijderd en het zilver goed beschermt. Het gebruik van zilverpoets is erg eenvoudig maar verschilt per merk. Sommige zilverpoets moet op een zachte vochtige spons worden aangebracht, andere juist op een droge doek. U moet de zilverpoets goed uitwrijven en hierna afspoelen onder water. Uw zilveren sieraad glanst dan weer als nooit tevoren!  

Gebruik van een borstel met krijt 

Sommige zilveren sieraden mogen niet nat worden. Daardoor kunnen sommige van de bovenstaande tips niet opgevolgd worden. Dit is vaak het geval bij oude, fragiele sieraden, denk aan antieke sieraden. Of wat denkt u van sieraden waar een diamant of edelsteen op zilverfolie is gezet. In het geval van deze sieraden kunt u het best een borstel met krijt gebruiken. Het krijt verwijderd de aanslag en de borstel zorgt samen met het krijt voor een mooie glans van uw sieraad.  

Het laten poetsen van uw sieraden 

U kunt ook altijd langsgaan bij een juwelier voor het schoonmaken van uw zilveren sieraden. Een juwelier kan deze weer polijsten en reinigen. Neem eens een kijkje bij Rubies & Diamonds. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het onderhoud en reparatie van sieraden. U kunt dus ook terecht bij ons, als het sieraad kapot is! U kunt bij ons allerlei soorten sieraden laten repareren en onderhouden. Denk aan kettingen en ringen, maar wij repareren ook horloges. Kom dus snel een keer bij ons langs om te kijken wat mogelijk is. U bent van harte welkom aan het Damsterdiep 2 te Groningen.  

Vragen? Stel ze!

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
10.30-17.00
10.30-17.00
10.30-17.00
10.30-17.00
10.30-16.00 
Gesloten

 

 

Rubies & Diamonds

Tel.: 050 312 5011

Juwelier Groningen
Rubies en Diamonds juweliers